Toyota Sweden

Leveransprecision och nöjda kunder

Toyota är sedan 2018 i ett samarbete med CITK och har gemensamt utvecklat ett verktyg för leveransplanering av nya bilar. Uppdraget var att få bättre kontroll på bilar som anländer Malmö hamn och som sedan ska vidare på trailer eller tåg till återförsäljare över hela Sverige. Toyota sökte ett smidigt och användarvänligt verktyg för en visuell överblick var fordonen befinner sig och en möjlighet att ha en bra planering i ett tidigt skede.
Det är också en logistisk utmaning för många handlare på grund av trångt med plats och lagerytor, så med en tidigare avisering för när bilarna anländer ökar möjligheten att förbereda för detta.
Med det nya verktyget från CITK kan varje återförsäljare redan när bilen anländer till Malmö hamn se när bilarna planeras gå på trailer/tåg och även vilket datum de kommer ut till återförsäljare för avlastning. Detta innebär att redan när bilen finns i hamnen kan respektive återförsäljare boka in leveransavsyning, rekond, eventuellt skadeverkstad och kanske det allra viktigaste - datum till slutkund för leverans. 
Som ett resultat kan man nu effektivisera sin leveransprocess med flera dagar lite beroende på var i Sverige man har sin verksamhet.
– CITK’s verktyg har hjälpt oss att ytterligare förbättra leveransprocessen hos våra återförsäljare. Som ett resultat av detta ser vi nu en positiv trend med reducerade ledtider samtidigt som kvaliteten i våra egna försäljningsprognoser förbättras, menar Mattias Bergkvist, inköps- och logistikchef på Toyota Sweden.

Det har skrivits mer än hundra böcker om Toyota. Varför vet vi inte men det verkar som om våra värderingar intresserar många människor och företag. En sak är dock säker, våra fem värderingar har hjälpt Toyota i motgångar och till framgångar.
Toyota har idag 44 återförsäljare i sverige och dessa har i sin tur flertalet anläggningar i sin region.

DELA INLÄGG